petek, 18. julij 2014

Kako se uvrstiti na prvo stran Googla?

Verjetno mislite, da je to vprašanje za milijon dolarjev, pa v resnici ni tako. S pravilno strategijo, dobrim spletnim nastopom in nekaj analize, se lahko čisto vsaka spletna stran pojavi med prvimi zadetki. Gotovo velja, da ni zlatega pravila in veliko je potrebno testirati, spremljati rezultate ter ohranjati kondicijo; če ste enkrat na prvi strani, še ne pomeni, da boste tam tudi ostali.

Kako se uvrstiti čim višje, če ne celo najvišje? Predpogoj je seveda dobro izvedena on-site in off-site optimizacija. S preprostimi besedami povedano, z optimizacijo spletne strani to prilagodite spletnim trendom: uporabljate pravilne ključne besede, imate urejene url naslove, dobro opisane fotografije in primerno število kakovostnih povratnih povezav. Tako vas tudi Google jemlje bolj resno in že ste en korak bližje k višji uvrstitvi.

SEO optimizacija spletnih strani je proces, ki se nenehno spreminja, zato je potrebno slediti novostim in se prilagajati trenutnim trendom. Če je Google včasih cenil redno posodabljanje vsebine, sedaj od vas zahteva, da je vsebina originalna in ne prepisana (to zelo hitro ugotovi, verjemite), poleg tega pa šteje tudi kvantiteta. Daljše prispevke kot boste pisali, boljše boste izpadli v očeh Googla! In tako je, tudi redno dodajanje vsebine vam lahko pomaga pri višji uvrstitvi.

Na vašo uvrstitev pa bo zelo vplivala branža, s katero se ukvarjate. Za storitve ali produkte, med katerimi obstaja na internetu ogromno povpraševanja (iskanj) in posledično tudi veliko konkurence, je potrebno imeti več znanja, časa, volje in predvsem potrpljenja. Tudi na najbolj generične in konkurenčne besede kot je npr. hujšanje, klima, dieta, počitnice se lahko uvrstite na prvo stran, tudi na prvi rezultat lahko prilezete, vendar bo to trajalo absolutno dlje časa. In tukaj nastopi na vrsto potrpljenje, saj ga večina izgubi na pol poti, ko se pravo delo komaj zares začne.

Do zdaj smo seveda govorili o organskih zadetkih na prvi Googlovi strani. Plačljivi zadetki (oglasi) imajo seveda takojšen učinek, vendar boste s prve strani izginili takoj, ko boste za to nehali plačevati. S tem ne pravimo, da so oglasi na internetu stran vržen denar, ravno nasprotno, vendar morate o vaši spletni strani razmišljati dolgoročno in delati na tem, da boste dobili čim več organskega (neplačanega) obiska, ki vam bo, dolgoročno gledano, prinesel tudi višjo pozicijo na Googlu in drugih internetnih iskalnikih.

Obiščite naš SEO blog, kjer najdete nasvete, kaj lahko postorite sami, če pa potrebujete strokovno pomoč, se obrnite na nas. Z veseljem vam bomo pomagali do najboljše uvrstitve!