nedelja, 2. februar 2014

Izvirno darilo je najboljše darilo!



Lepo je obdarovati in še lepše je takrat, ko nas obdari nekdo drug. A ne glede na to, za kakšno priložnost gre, rojstni dan, poroka, obletnica, diploma, matura ali kateri drug prelomen dogodek… lepa pozornost vedno lepo mesto najde, če nekoliko parafraziramo rek o lepi besedi. Vseeno pa imamo velikokrat težave s tem, ko ne vemo kaj bi podarili, se pa čutimo dolžne, da dotični osebi nekaj poklonimo in upam si trditi, da je  verjetno  vsakdo izmed nas doživel že veliko takih (ne)prijetnih situacij.

Na srečo obstaja zelo preprosta rešitev, ki vas lahko reši marsikatere zadrege: naslednjič podarite uporabne stvari ali vsaj bodite izvirni. Izvirna darila so ravno dovolj duhovita in originalna, da ne bodo postala praholovci na visokih policah ali zatohlih podstrešjih, medtem ko so »uporabna« darila sicer čisto primerna, vendar  relativna glede na potrebe posameznika. Dišeče svečke, kopeli eterična olja so hujše darilo kot darilni boni, sploh če podariš darilni set z vonjem sivke, ki ga obdarovanec mimogrede čisto sovraži!

No, da pa si ne boste preveč razbijali glave s tem kako biti izvirni, leži rešitev naravnost pred vami: v internetni iskalnik vtipkajte »izvirna darila« in Google vam bo postregel z bogato paleto spletnih trgovin, ki vam ponujajo različna darila za različne priložnosti. Pa še en nasvet glede kupovanja daril: ne trudite se preveč, da bi bilo darilo osebno, če osebe res ne poznate dovolj dobro, da boste popolnoma zadeli njene skrite želje, saj lahko s tem ustvarite neprijetno atmosfero. 

Smešni postri, stenske nalepke ali »funky« skodelice za jutranjo kavo so v tem primeru boljša rešitev. Seveda je poleg tega tudi odvisno ob kakšni priložnosti podarjamo: roko na srce, bolj kot je pomembna priložnost, bolj je tudi pomembno darilo, pa pri tem nimam v mislih tega, da je za pomembno priložnost potrebno veliko zapraviti, temveč da darilom ob posebnih priložnostih (npr. dekliščina, fantovščina, poroka) posvetimo več časa, truda in nenazadnje tudi izvirnosti. 

Če smo dovolj spretni in ustvarjalno naravnani lahko izvirno darilo izdelamo tudi sami in imamo pri tem minimalne stroške, obojestransko zadovoljstvo pa je garantirano. A ne glede na to za kaj se boste odločili, ne pozabite: majhna darila ohranjajo velika prijateljstva!