sobota, 6. december 2014

Ajdov vzglavnik pomaga, ko imate bolečine v križu



Ajdov vzglavnik proti bolečinam v križu
Za bolečine v križu smo največkrat krivi sami, ker nanje prepozno odreagiramo. Ajdov vzglavnik je odličen pripomoček, ki bo pomagal omiliti bolečine v križu, saj omogoča optimalno spalno pozicijo, ki razbremeni vrat in ramenski obroč, veliko olajšanje boste čutili tudi v križu. Preverjeno!
Od vseh vzglavnikov, ki jih lahko dobite na tržišču, je ajdov vzglavnik edini, ki se 100 % prilagodi vam. Ja, spominska pena je super, a tisi, ki imate težave s potenjem, se boste s takim vzglavnikom še bolj potili. Poleg tega pa spominska pena veliko ljudem ne odgovarja, sploh tistim, ki se ponoči veliko premetavate -pena ne more slediti vsem vašim hitrim gibom. Ajdov vzglavnik pa se sproti prilagaja vsem vašim položajem spanja – če vam v tistem trenutku kaj ne odgovarja, boste ajdove luščine enostavno „zbunkali“ v novo obliko in že boste imeli idealen vzglavnik.

In kako lahko ajdov vzglavnik pomaga, ko imate bolečine v križu?

Ko trpite za bolečim križem, ker preveč sedite in se premalo gibate, morate vsaj ponoči poskrbeti za idealno obliko spalnega položaja. Takrat je najbolje, da spite tako, da si kolena tako podložite z blazinami, da bodo  pod pravim kotom (90° stopinj). Ob tem morate seveda ležati na hrbtu in hrbtenica mora biti čim bolj ravna. V tistem istem trenutku, ko se boste spravili v ta položaj, boste v križu začutili veliko olajšanje.
A nikar ne pozabite na vrat, ki pri tem igra ključno vlogo. Čeprav morate biti čim bolj iztegnjeni, ni priporočljivo, da spite brez vzglavnika, ker to ni naraven položaj glave (če spite brez vzglavnika, vam glava sili nazaj in po nekaj nočeh takega spanja se boste zbujali z bolečim vratom). Najbolje je, da si v tem primeru podprete samo vrat, ki bo tako držal idealen spalni položaj celotnega telesa. Ajdov vzglavnik ima to prednost, da si lahko količino luščin razporedite tako, da vam vzglavnik podpira samo vrat.
Čeprav vam bo na začetku verjetno čudno spati z dvignjenimi nogami in podprtim vratom, boste naslednje jutro gotovo hvaležni, ker se boste zbudili skoraj kot prerojeni.