petek, 28. avgust 2015

Kobo Aura - elektronski bralnik nove generacije



Kobo Aura ima vse, kar lahko pričakujete od sodobnega e-bralnika: zaslon na dotik, visoko ločljivost in primerno svetlobo za branje. Poleg tega je eden izmed najlažjih e-bralnikov na svetu. Če se malce pošalimo: teže celotne knjižnice, ki jo boste nosili s sabo, sploh ne boste opazili!
Predogled bralnika Kobo Aura
 

Sodobni e-bralniki

Za prave knjižne molje tablice ne bodo nikoli nadomestile pravih e-bralnikov, saj je to zelo podobno temu, kot če bi knjigo brali na računalniku, kar pa je zaradi neprimerne svetlobe smrt za oči, poleg tega pa je uničena tudi popolna izkušnja branja. Čeprav ima veliko tabličnih računalnikov vgrajeno funkcijo prilagoditve zaslona za branje, to nikakor ne more doseči enakega učinka kot e-bralnik KoboAura, ki je zasnovan tako, da ponudi najboljšo možno izkušnjo pri branju.

Svetloba, svetloba, svetloba!

Svetloba je pri branju najbolj pomembna. Starejši modeli bralnikov so imeli relativno dobro poskrbljeno za učinkovito in primerno osvetlitev, Kobo Aura pa je šel še korak naprej: v e-bralniku je namreč vgrajena svetilka ComfortLight, ki bo poskrbela, da bo svetloba zaslona vedno optimalna. Če vam privzete nastavitve ne ustrezajo, si lahko svetilko lahko seveda prilagodite po lastnih željah. Svetilka, ki je vgrajena v e-bralnik Kobo Aura ima razpršeno svetlobo, kar pomeni, da vam no bo svetila naravnost v oči, kar lahko ob dolgih urah branja postane zelo moteče. Zaradi sodobne tehnologije, ki poskrbi zato, da je svetloba razpršena, bo vgrajena svetilka odlično delovala tudi ponoči, ko je kontrast med ekranom in okolico toliko večji. Kobo Aura vam zato omogoča in garantira neskončno neprespanih noči ob dobri literaturi.

Kadarkoli in kjerkoli lahko dostopate do spletnih vsebin

Sodobnie-bralniki, vključno s Kobo Aura, omogočajo povezav z brezžičnim internetom in posledično dostop do več milijonske spletne knjigarne, praktično kjerkoli ste in imate možnost povezave na bližnji Wi-Fi. Baterija je izjemno vzdržljiva, seveda pa je vse odvisno od tega, kako strasten bralec ste. Ob vsem tem ne pozabite, da omenjeni bralnik tehta dobrih 170 g, zato vam dopustniška literatura ne bo zasedla veliko prostora v primerjavi z ostalo prtljago.

Zdaj pa poskrbite za raznolik knjižni repertoar!

To je v bistvu še edina stvar, ki je ostala nedorečena, izbira e-bralnika je teko rekoč samoumevna :)
Na svetovnem spletnem trgu imate na voljo na milijone e-knjig, po večini v tujem jeziku (angleščina), slovenske e-knjige so prej izjema kot pravilo, a trdno verjamemo, da se bo v naslednjih letih spremenila situacija tudi na tem področju!